Ρεβύθια φούρνου με μελιτζάνες και ανθότυρο ξηρό

  • 80
    Λεπτά προετοιμασίας
  • 45
    Λεπτά μαγειρέματος
  • 4
    Μερίδες
  • 1
    Βαθμός Δυσκολίας

Υλικά

300 γρ. ρεβύθια, μουλιασμένα αποβραδίς
4 μελιτζάνες, χοντροκομμένες
1 καρότο, κομμένο σε κυβάκια
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
4 ντομάτες, τριμμένες
1 κ.σ. τοματοπελτέ
2-3 κόκκους μπαχάρι
2 δαφνόφυλλα
50
ml. ελαιόλαδο
100 γρ.  Ανθότυρο Ξηρό Καλογεράκη
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι


Εκτέλεση

Βράζουμε τα ρεβίθια με το ένα δαφνόφυλλο μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να παραβράσουν. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 1 φλυτζάνι νερό από το ζουμί τους. Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο για 2’, προσθέτουμε τις μελιτζάνες. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα μπαχάρια, το δαφνόφυλλο, τις ντομάτες, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι και περίπου 1 φλυτζάνι νερό. Όταν πάρει μια βράση μεταφέρουμε σε γάστρα και ψήνουμε το φαγητό για 45’ στους 180ο C. Βγάζουμε τα ρεβίθια από τον φούρνο, προσθέτουμε το χοντροτριμμένο το ανθότυρο και σερβίρουμε.

Tips: Μπορούμε να εμπλουτίσουμε το φαγητό με πιπεριές και λίγο κύμινο.

pointer-b pointer-r pointer-t sc-fb sc-ins sc-lin sc-yt sc-pin