Μπισκότα με Γλυκιά Μυζήθρα και λεμόνι

  • 10
    Λεπτά προετοιμασίας
  • 20
    Λεπτά μαγειρέματος
  • 1
    Βαθμός Δυσκολίας

Υλικά
200 γρ. αλεύρι για όλες τι χρήσεις
200 γρ. Γλυκιά Μυζήθρα Καλογεράκη
180 γρ. ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
60ml
ελαιόλαδο
40ml φρέσκο χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
½  κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
¼  κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κάψουλα βανιλλίνη
30 ολόκληρα ασπρισμένα αμύγδαλα

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αυγό, το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.

Προσθέτουμε το ξύσμα, το χυμό και τη Γλυκιά Μυζήθρα Καλογεράκη θρυμματισμένη πολύ καλά.

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking powder και τη σόδα, τα προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με και ζυμώνουμε για 1-2 λεπτά.

 Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλίτσες στο μέγεθος ενός μικρού καρυδιού.

Τοποθετούμε τις μπαλίτσες σε δίσκο ψησίματος, και επάνω τους πιέζουμε ένα ολόκληρο αμύγδαλο.

Κατόπιν ψήνουμε τα μπισκότα στους 170ο C για 18-20 λεπτά και μόλις κρυώσουν τα αποθηκεύουμε σε κουτί που κλείνει αεροστεγώς.

Tips:
Η συνταγή μπορεί να γίνει με πορτοκάλι ή κανέλα

pointer-b pointer-r pointer-t sc-fb sc-ins sc-lin sc-yt sc-pin