Σαλάτα με αρακά, δυόσμο και μυζήθρα με υπόξινη γεύση
-
10Λεπτά προετοιμασίας
-
5Λεπτά μαγειρέματος
-
4Μερίδες
-
1Βαθμός Δυσκολίας
Υλικά
250 γρ. αρακά, βρασμένο
100 γρ. καλαμπόκι, βρασμένο
5-6 ντοματίνια, κομμένα
200 γρ. μυζήθρα με υπόξινη γεύση
1 μικρό ματσάκι δυόσμο ή μέντα, ψιλοκομμένη
1 σκελίδα σκόρδο, σε φέτες
1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
30ml ελαιόλαδο
2 κ.σ. λευκή βαλσαμική κρέμα
1 μοσχολέμονο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε τον αρακά, το καλαμπόκι και το σκόρδο με 2 κ.σ. ελαιόλαδο για μερικά λεπτά. Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε τα σοταρισμένα λαχανικά, το κρεμμύδι, τα ντοματίνια, τον δυόσμο αλάτι και πιπέρι. Αναμειγνύουμε το χυμό από το μοσχολέμονο με τη βαλσαμική κρέμα και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε στη σαλάτα τη μυζήθρα, το dressing και σερβίρουμε μα παξιμάδια χαρουπιού.
Tips: Μπορούμε να προσθέσουμε στη σαλάτα και λίγο ψιλοκομμένο ζαμπόν