Ντάκος με κολοκυθάκια και Ξυνομυζήθρα Κρήτης Π.Ο.Π.

  • 30
    Λεπτά προετοιμασίας
  • 40
    Λεπτά μαγειρέματος
  • 4
    Μερίδες
  • 1
    Βαθμός Δυσκολίας

Υλικά:

4 κολοκυθάκια σε ροδέλες

200 γρ. ντοματίνια

200 γρ. Ξυνομυζήθρα Κρήτης Π.Ο.Π.

10 παξιμάδια κρητικά

Αλάτι και πιπέρι

Ελαιόλαδο

Φρέσκο θυμάρι

Εκτέλεση:

  1. Σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί απλώνουμε τα κολοκυθάκια, πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι, ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 40-45 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
  2. Βγάζουμε τα κολοκυθάκια, κάνουμε την ίδια διαδικασία για τα ντοματίνια και ψήνουμε για 10 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Σε βαθύ πιάτο, βάζουμε κάτω τα παξιμάδια, από πάνω τα κολοκυθάκια, τα ντοματίνια και την Ξυνομυζήθρα Κρήτης Π.Ο.Π..
  4. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο, προσθέτουμε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φρέσκο θυμάρι.

Tips:

  • Αφήνουμε ιδανικά να σταθεί για 10-15 λεπτά ώστε τα παξιμάδια να τραβήξουν υγρασία από τα λαχανικά και να μαλακώσουν.
pointer-b pointer-r pointer-t sc-fb sc-ins sc-lin sc-yt sc-pin