Κόκκινη Σαλάτα με παναρισμένες μπουκίτσες Γραβιέρας και sauce πάπρικας

  • 10
    Λεπτά προετοιμασίας
  • 10
    Λεπτά μαγειρέματος
  • 6
    Μερίδες
  • 1
    Βαθμός Δυσκολίας

Υλικά

2 ραντίτσιο

150γρ. παντζαρόφυλλα

10 ραπανάκια

600γρ. Γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ Καλογεράκη

1 κούπα φουντούκια ψημένα και αλατισμένα χοντροσπασμένα

1 αυγό

Αλεύρι γ.ο.χ.

Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

 

Για τη sauce:

200γρ. Prince Έδεσμα Καλογεράκη (με καλλιέργεια γιαούρτης)

1κ.σ. καπνιστή πάπρικα

1κ.σ. λευκό ξύδι

Αλάτι, πιπέρι

Συνταγή από “Eatme”

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπολ το ραντίτσιο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια, το ίδιο και τα παντζαρόφυλλα, τα ραπανάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες και μετά σε μισοφέγγαρα.

Σε ένα μπολ έχουμε το αλεύρι, σε άλλο το αυγό χτυπημένο και σε άλλο τα τριμμένα φουντούκια.

Κόβουμε τη Γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ Καλογεράκη σε μπαστουνάκια, βουτάμε ένα ένα πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αυγό και τέλος στα φουντούκια και βάζουμε γύρω γύρω να έχει παντού η γραβιέρα. Κάθε κομμάτι το τοποθετούμε σε ταψάκι με λαδόκολλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C στον αέρα για 10' .

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη sauce αναμιγνύοντας όλα τα υλικά σε ένα βαζάκι.

Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο πάνω στις σαλάτες, από πάνω εδώ και εκεί τη sauce και τις ψημένες μπουκίτσες γραβιέρας ζεστές.

Σερβίρουμε αμέσως, ανακατεύουμε όλα τα υλικά και απολαμβάνουμε!

 

pointer-b pointer-r pointer-t sc-fb sc-ins sc-lin sc-yt sc-pin