Πορτοκαλόπιτα φόρμας με "Prince" Έδεσμα

  • 25
    Λεπτά προετοιμασίας
  • 50
    Λεπτά μαγειρέματος
  • 9
    Μερίδες
  • 3
    Βαθμός Δυσκολίας

Υλικά

Για την πορτοκαλόπιτα
6 φύλλα κρούστας
300 γρ. Prince Έδεσμα Καλογεράκη (με καλλιέργεια γιαούρτης)
160ml σπορέλαιο
160 γρ. ζάχαρη
100ml χυμό πορτοκαλιού
4 αυγά
2 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
2 κ.γ. baking powder
2 κάψουλες βανιλλίνη
Ελάχιστο αλάτι

Για το σιρόπι
300 γρ. ζάχαρη
200ml νερό
100 γρ. χυμό πορτοκάλι
1 ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση

Με το ψαλίδι ψιλοκόβουμε τα φύλλα κρούστας, τα αφήνουμε να ξεραθούν και τα τρίβουμε με τα χέρια μας ώστε να σπάσουν σε μικρά κομμάτια. Στον κάδο του μίξερ αφρατεύουμε τα τη ζάχαρη, τα αυγά, τις βανίλιες, το ξύσμα και το αλάτι για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το έδεσμα, το baking powder μόλις ενωθούν σε ένα μείγμα σταματάμε το χτύπημα και με μια σπάτουλα ενσωματώνουμε τα φύλλα κρούστας. Μεταφέρουμε το μείγμα σε καλά λαδωμένη αντικολλητική φορμά και αφήνουμε 15 λεπτά πριν ψήσουμε. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 50 λεπτά και όσο ψήνεται η πορτοκαλόπιτα βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι. Περιχύνουμε τη ζεστή πορτοκαλόπιτα με το σιρόπι και αφού την αφήσουμε να κρυώσει τη σερβίρουμε με "Prince" Έδεσμα Καλογεράκη.

Tips: Μπορούμε να βάλουμε το έδεσμα στη κατάψυξη για λίγη ώρα ώστε να παγώσει.

pointer-b pointer-r pointer-t sc-fb sc-ins sc-lin sc-yt sc-pin