Μπουτάκια Κοτόπουλου με κρούστα Γραβιέρας light και λεμονάτη sauce

  • 10
    Λεπτά προετοιμασίας
  • 40
    Λεπτά μαγειρέματος
  • 4
    Μερίδες
  • 1
    Βαθμός Δυσκολίας

Υλικά

10 μπουτάκια κοτόπουλου

1,5 κούπα ψωμί περασμένο σε μπλέντερ να γίνει ψίχουλα

550gr Γραβιέρα light Καλογεράκη

6κ.σ. βούτυρο λιωμένο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

Ξύσμα από 1 λεμόνι

1κ.σ. μέλι

Αλάτι, πιπέρι

2κ.σ. μαιντανός ψιλοκομμένος

 

Για τη λεμονάτη sauce:

400gr "Prince" Έδεσμα Καλογεράκη με καλλιέργεια γιαούρτης

7κ.σ. μαγιονέζα

Χυμό από 1 λεμόνι

Ξύσμα από 1 λεμόνι

1/2 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

 

Συνταγή από Eatme: 

 

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το λιωμένο βούτυρο, το μέλι, το σκόρδο.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα ψίχουλα ψωμιού με τριμμένη τη Γραβιέρα ligth Καλογεράκη, τον μαιντανό, αλάτι , πιπέρι και το ξύσμα λεμονιού.

Βουτάμε ένα ένα τα μπουτάκια πρώτα στο μπολ με το βούτυρο καλά γύρω γύρω να αλειφθούν και μετά στο μίγμα με την γραβιέρα και βοηθάμε να κολλήσει η κρούστα γύρω γύρω.

Τοποθετούμε τα μπουτάκια πάνω σε μια σχάρα ακουμπησμένη πάνω σε ένα ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40' περίπου μέχρι να ψηθούν μέσα και να αποκτήσουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Παράλληλα ετοιμάζουμε την λεμονάτη sauce. Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ καλά με ένα κουτάλι. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε λίγο αλάτι.

Σερβίρουμε ζεστά τα μπουτάκια με τη sauce δίπλα σε μπολ για να βουτάμε!

pointer-b pointer-r pointer-t sc-fb sc-ins sc-lin sc-yt sc-pin