Τραχανάς με πάπρικα και Παραδοσιακά Κρητικό τυρί
-
5Λεπτά προετοιμασίας
-
15Λεπτά μαγειρέματος
-
4Μερίδες
-
1Βαθμός Δυσκολίας
Υλικά
250 γρ. τραχανά της προτίμησής μας
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
800 ml ζεστό ζωμό κρέατος ή λαχανικών
30ml ελαιόλαδο
½ κ.γ. πάπρικα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Για το σερβίρισμα
200 γρ. Παραδοσιακά Κρητικό τυρί ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗ
50ml ελαιόλαδο
1 κ.γ. πάπρικα
¼ κ.γ. μπούκοβο
Εκτέλεση
Σε μια πλατιά κατσαρόλα σωτάρουμε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι, προσθέτουμε το πιπέρι, τον τραχανά, το ζωμό και αλάτι. Μαγειρεύουμε τον τραχανά μέχρι να απορροφήσει τα υγρά και να γίνει σπυρωτός. Σε ένα μπωλ ετοιμάζουμε το λάδι πάπρικας αναμειγνύοντας το ελαιόλαδο, το μπούκοβο και το ελαιόλαδο. Σερβίρουμετον τραχανά όσο είναι ζεστός με Παραδοσιακά Κρητικό Τυρί Καλογεράκη και ελαιόλαδο πάπρικας.
Tips:
Ανάλογα το είδος του τραχανά ίσως χρειαστεί περισσότερο ή λιγότερο ζωμό.Μπορούμε να προσθέσουμε και σάλτσα ντομάτας