Μακαρονάδα με σολομό, μυζήθρα με υπόξινη γεύση και κάπαρη
-
30Λεπτά προετοιμασίας
-
20Λεπτά μαγειρέματος
-
4Μερίδες
-
1Βαθμός Δυσκολίας
Υλικά
300 γρ. ζυμαρικά, βρασμένα
300 γρ. φρέσκο φιλέτο σολομού
2 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
150 γρ. ξυνομυζήθρα Καλογεράκη
100ml κρέμα γάλακτος
50 ml λευκό κρασί
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
1 κ.σ. κάπαρη
20ml ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Για το σερβίρισμα
Βασιλικό
Εκτέλεση
Σε ένα σκεύος βάζουμε τον σολομό, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 20’ στους 180ο C. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με το σκόρδο, προσθέτουμε το κρασί και μόλις εξατμιστεί χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα, το ξύσμα, αλάτι πιπέρι και μόλις αρχίσει να δένει η σάλτσα προσθέτουμε τον σολομό. Ανακατεύουμε, σπάζοντας τον σολομό σε κομμάτια και αποσύρουμε. Προσθέτουμε την κάπαρη, την ξυνομυζήθρα και σερβίρουμε αμέσως με βασιλικό.
Tips:
Εκτός από σολομό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τόνο σε νερό ή φιλέτο μπακαλιάρου