Pancakes με Γραβιέρα light, πορτοκάλι και μέλι

  • 10
    Λεπτά προετοιμασίας
  • 5
    Λεπτά μαγειρέματος
  • 10
    Μερίδες
  • 1
    Βαθμός Δυσκολίας

Υλικά


120 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 γρ. Γραβιέρα light Καλογεράκη 
½  κουταλάκι του γλυκού baking powder
¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο λιωμένο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
20 ml. χυμό πορτοκαλιού
100 ml. γάλα
1 αυγό

Για το σερβίρισμα:
Μέλι
Ξύσμα πορτοκαλιού
 

Συνταγή από: Funky Cook funky cook

 

 

Εκτέλεση

Σε ένα μπωλ ανακατέυουμε όλα τα στερεά υλικά και σε ένα άλλο τα υγρά.Ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Προσθέτουμε θρυμματισμένη τη Γραβιέρα light Καλογεράκη χοντροτριμμένη.

Ψήνουμε τα pancakes σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι, το οποίο λαδώνουμε ελαφρά.

Σερβίρουμε με μέλι και ξύσμα πορτοκαλιού.

 

 

 


Tips: Μπορούμε να σερβίρουμε τις τηγανίτες και με μια μεγάλη κουταλιά Prince Έδεσμα Καλογεράκη.

pointer-b pointer-r pointer-t sc-fb sc-ins sc-lin sc-yt sc-pin