Κρητικό Κεφαλοτύρι

Αρκετά ψηλά στις προτιμήσεις βρίσκεται το Κρητικό Κεφαλοτύρι, το παραδοσιακό αυτό τυρί που παρασκευάζεται πολλούς αιώνες τώρα στην Κρήτη.

Το Κεφαλοτύρι Καλογεράκη θεωρείται υψηλής ποιότητας και προκαλεί αίσθημα ευεξίας και πληρότητας σε όποιον το γευθεί. Παρασκευάζεται από αιγοπρόβειο γάλα και διατίθεται στην αγορά μετά από 3 μήνες ωρίμασης.

Υφή και χρώμα: Χαρακτηρίζεται ως ένα πολύ ανοιχτό κίτρινο, σκληρό επιτραπέζιο τυρί με ασύμμετρες τρύπες.

Γεύση: Ιδιαίτερα ευχάριστη, υπόγλυκη και ελαφρώς υφάλμυρη με πλούσιο άρωμα αγνού γάλακτος.

«Συστατικό επιτυχίας»: Η σταθερά άριστη ποιότητα και γεύση της βασικής μας πρώτης ύλης, του γάλακτος, βασίζεται στο γεγονός ότι προέρχεται από ζώα που βόσκουν ελεύθερα σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Κρήτης και τρέφονται από την πλούσια σε θρεπτικά συστατικά χλωρίδα του νησιού.

Η διαδικασία παραγωγής όλων μας των προϊόντων είναι πιστοποιημένη με το πρότυπο διασφάλισης ποιότητας ISO2000:2005 καθώς επίσης και το διεθνές πρότυπο IFS.

TIPS

Θα μπορούσατε να συνδυάσετε το Κεφαλοτύρι με μέλι και σουσάμι καθώς είναι ένας υπέροχος γλυκός συνδυασμός.

Ταιριάζει όμως και σε πράσινες σαλάτες ή τριμμένο σε ζεστά μακαρόνια.

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

Σύνθεση:

Παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα αναλογίας 80% κατ’ ελάχιστο σε πρόβειο και μέγιστο 20% σε γίδινο, οξυγαλακτικές καλλιέργειες, πυτιά, χλωριούχο ασβέστιο, αλάτι 


Συνθήκες συντήρησης: 

Θερμοκρασία διατήρησης σε ψυκτικό θάλαμο: 2 έως 6°C 


Χημικές Ιδιότητες:

Ελάχιστη λιποπεριεκτικότητα επί ξηρού: 40%
Μέγιστη υγρασία: 38%


Διατροφική δήλωση ανά 100 g:

Ενέργεια / Θερμίδες:

1712 kJ / 413 kcal

Λιπαρά:

εκ των οποίων κορεσμένα:

33,1 g

23,6 g

Υδατάνθρακες

εκ των οποίων σάκχαρα:

1,5 g

4,9 g

Πρωτεΐνες:

27,17 g

Αλάτι:

2,72 g

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ

Θα μπορούσατε να συνδυάσετε το Κεφαλοτύρι με μέλι και σουσάμι καθώς είναι ένας υπέροχος γλυκός συνδυασμός.

Ταιριάζει όμως και σε πράσινες σαλάτες ή τριμμένο σε ζεστά μακαρόνια.

pointer-b pointer-r pointer-t sc-fb sc-ins sc-lin sc-yt sc-pin