Παραδοσιακό Κρητικό Τυρί

Το αγαπημένο μας Κρητικό μαλακό τυρί γνωστό και ως φέτα κατέχει σταθερή θέση στην καθημερινή διατροφή τόσο του Έλληνα, όσο και εκείνων οι οποίοι έχουν επισκεφθεί το νησί μας και το συνάντησαν σε κάθε κοινωνική εκδήλωση και ταβέρνα που βρέθηκαν.

Το Παραδοσιακό Κρητικό τυρί Καλογεράκη είναι ξεχωριστό και αγαπητό στο νησί μας. Παρασκευάζεται από αιγοπρόβειο και αγελαδινό γάλα. Ωριμάζει και διατηρείται στην άλμη.

Υφή και χρώμα: Χαρακτηρίζεται ως μαλακό λευκό τυρί με λίγες έως καθόλου οπές, χωρίς επικάλυψη

Γεύση: Κατέχει χαρακτηριστική υφάλμυρή γεύση

«Συστατικό επιτυχίας»: Η σταθερά άριστη ποιότητα και γεύση της βασικής μας πρώτης ύλης, του γάλακτος, βασίζεται στο γεγονός ότι προέρχεται από ζώα που βόσκουν ελεύθερα σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Κρήτης και τρέφονται από την πλούσια σε θρεπτικά συστατικά χλωρίδα του νησιού.

Η διαδικασία παραγωγής όλων μας των προϊόντων είναι πιστοποιημένη με το πρότυπο διασφάλισης ποιότητας ISO2000:2005 καθώς επίσης και το διεθνές πρότυπο IFS.

TIPS

Το Κρητικό Παραδοσιακό τυρί μπορεί να συνοδεύσει κάθε φαγητό.

Είναι απαραίτητο συμπλήρωμα στην γνωστή Ελληνική χωριάτικη σαλάτα και θεωρείται το καλύτερο γέμισμα για τις τυρόπιτες.

Τέλος, αποτελεί την βάση για την περίφημη χτυπητή.

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

Σύνθεση:

70% πρόβειο γάλα, 20% γίδινο γάλα, 10% αγελαδινό γάλα νωπό ή αφυδατωμένο, οξυγαλακτική καλλιέργεια, πυτιά, χλωριούχο ασβέστιο, αλάτι


Συνθήκες συντήρησης:

Θερμοκρασία διατήρησης σε ψυκτικό θάλαμο: 2 έως 6°C 


Χημικές Ιδιότητες:

Ελάχιστη λιποπεριεκτικότητα επί ξηρού: 45%
Μέγιστη υγρασία: 56%


Διατροφική δήλωση ανά 100 g:

Ενέργεια / Θερμίδες:

1222 kJ / 294 kcal

Λιπαρά:

εκ των οποίων κορεσμένα:

23,1 g

17,0 g

Υδατάνθρακες

εκ των οποίων σάκχαρα:

5,4 g

5,1 g

Πρωτεΐνες:

16,25 g

Αλάτι:

2,41 g

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ

Η αυθεντική γεύση του Κρητικού Παραδοσιακού τυριού Καλογεράκη διατίθεται με τον πιο παραδοσιακό τρόπο: χύμα από το δοχείο των 16kg. Ζητήστε τη με το όνομά της στην ποσότητα που εσείς θέλετε!

Θα το βρείτε και σε πλαστικό δοχείο με άλμη των 400g ή του 1kg.

Για τους επαγγελματίες υπάρχει και το δοχείο των 4kg.

pointer-b pointer-r pointer-t sc-fb sc-ins sc-lin sc-yt sc-pin