Μυζήθρα Νωπή (Ξυνομυζήθρα)

Η Κρητική Ξυνομυζήθρα αποτελεί μια άλλη ενδιαφέρουσα εκδοχή της γλυκιάς Κρητικής μυζήθρας με διαφορετική αλλά εξίσου υπέροχη γεύση. Συγκαταλέγεται και αυτή στην κατηγορία τυριά τυρογάλακτος. Είναι γνωστή σε όλους καθώς αποτελεί βασικό συστατικό των διάσημων Κρητικών πιτών όπως μυζηθρόπιτες, σαρικόπιτες και πολλές άλλες. Επίσης συνοδεύει συνήθως και τον Κρητικό ντάκο.

Η Μυζήθρα νωπή Καλογεράκη, το μαλακό αφορμάριστο τυρί συνδυάζεται ευχάριστα με όλα σχεδόν τα φαγητά. Παρασκευάζεται από αιγοπρόβειο και αγελαδινό γάλα καθώς και τυρόγαλα.

Υφή και χρώμα: Χαρακτηρίζεται ως μαλακό λευκό τυρί, με κοκκώδη ως κρεμώδη επιφάνεια και ακαθόριστο σχήμα.

Γεύση: Κατέχει μια στεγνή, υπόξινη ανεπανάληπτη γεύση.

«Συστατικό επιτυχίας»: Η σταθερά άριστη ποιότητα και γεύση της βασικής μας πρώτης ύλης, του γάλακτος, βασίζεται στο γεγονός ότι προέρχεται από ζώα που βόσκουν ελεύθερα σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Κρήτης και τρέφονται από την πλούσια σε θρεπτικά συστατικά χλωρίδα του νησιού.

Η διαδικασία παραγωγής όλων μας των προϊόντων είναι πιστοποιημένη με το πρότυπο διασφάλισης ποιότητας ISO2000:2005 καθώς επίσης και το διεθνές πρότυπο IFS.

TIPS

Μπορείτε να προσθέσετε τη νωπή Μυζήθρα στον Κρητικό Ντάκο.

Μπορεί επίσης να αποτελέσει τη γέμιση για τα δημοφιλή μυζηθροπιτάκια.

Συνοδεύει άριστα την ρακί και το ούζο.

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

Σύνθεση:

min 56% τυρόγαλα, min 18% πρόβειο γάλα, max14% τυρόγαλα αφυδατωμένο, max9% γίδινο γάλα, max3% αγελαδινό γάλα, αλάτι.


Συνθήκες συντήρησης:

Θερμοκρασία διατήρησης σε ψυκτικό θάλαμο: 2 έως 6°C 


Χημικές Ιδιότητες:

Ελάχιστη λοποπεριεκτικότητα επί ξηρού: 38%
Μέγιστη υγρασία: 70%


Διατροφική δήλωση ανά 100 g:

Ενέργεια / Θερμίδες:

1034 kJ / 249 kcal

Λιπαρά:

εκ των οποίων κορεσμένα:

18,8 g

14,0 g

Υδατάνθρακες

εκ των οποίων σάκχαρα:

4,7 g

3,9 g

Πρωτεΐνες:

15,2 g

Αλάτι:

1,92 g

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ

Η αγαπημένη σε όλους Μυζήθρα νωπή Καλογεράκη βρίσκεται στα ψυγεία των καταστημάτων σε αεροστεγή συσκευασία των 500g.

Οι επαγγελματίες μπορούν να προμηθευτούν τη Μυζήθρα νωπή Καλογεράκη σε μεγάλο δοχείο 5 ή 10 kg.

pointer-b pointer-r pointer-t sc-fb sc-ins sc-lin sc-yt sc-pin