Μπούτι γαλοπούλας στη λαδόκολλα με λαχανικά και Ωριμασμένη Κρητική Γραβιέρα

  • 240
    Λεπτά προετοιμασίας
  • 105
    Λεπτά μαγειρέματος
  • 2
    Μερίδες
  • 2
    Βαθμός Δυσκολίας

 

Υλικά για 2 άτομα:

 

1 μπούτι γαλοπούλας

μπόλικο ελαιόλαδο

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο

4-5 καρότα ξεφλουδισμένα

4-5 πατάτες κομμένες κυδωνάτες

αρωματικό βαλσάμικο της αρεσκείας σας

κόκκινες πιπεριές κομμένες στα 4

1 κούπα κυβάκια Ωριμασμένης Γραβιέρας Καλογεράκη

δενδρολίβανο ή άλλα μυρωδικά της αρεσκείας σας

αλατοπίπερο

 

Εκτέλεση:

Πρώτα ετοιμάζουμε μια πολύ εύκολη μαρινάδα με ελαιόλαδο, βαλσάμικο, σκόρδο και δενδρολίβανο και βουτάμε μέσα τη γαλοπούλα.

Αφήνουμε σκεπασμένη στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Αν έχουμε τη δυνατότητα, την βάζουμε από το βράδυ.

Τη μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και αραδιάζουμε γύρω της τις πατάτες, τα καρότα και τις πιπεριές. Περιχύνουμε όλο το φαγητό με τη μαρινάδα, αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε με ένα κομμάτι ακόμα λαδόκολλα.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 1/2 ώρα. Ξεσκεπάζουμε, σκορπάμε σε όλο το ταψί κυβάκια Ωριμασμένης Γραβιέρας Καλογεράκη και μεταφέρουμε ξανά στο φούρνο για 10' ακόμα, μέχρι να ροδίσει καλά το φαγητό και να λιώσει η γραβιέρα.

 

 

pointer-b pointer-r pointer-t sc-fb sc-ins sc-lin sc-yt sc-pin