Μοσχαρίσιο φιλέτο με πουρέ σελινόριζας και Ωριμασμένη Γραβιέρα Κρήτης Π.Ο.Π.

  • 25
    Λεπτά προετοιμασίας
  • 20
    Λεπτά μαγειρέματος
  • 4
    Μερίδες
  • 1
    Βαθμός Δυσκολίας

Υλικά

Για το φιλέτο
4 μοσχαρίσια φιλέτα
60
ml πετιμέζι
2 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό
2 κ.σ. βούτυρο

Ροζ πιπέρι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι



Για τον πουρέ
600 γρ. ζεστή σελινόριζα, βρασμένη ή ψητή
200
ml γάλα
100 γρ. Γραβιέρα Κρήτης Π.Ο.Π. Ωριμασμένη Καλογεράκη
100 γρ. βούτυρο
¼ κ.γ. λευκό πιπέρι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι


Για το σερβίρισμα
Δενδρολίβανο
Ροζ πιπέρι
Σπόρους ροδιού

 

Εκτέλεση

Ο πουρές
Βάζουμε το γάλα να πάρει μια βράση και πολτοποιούμε στο μπλέντερ μαζί με τη σελινόριζα μέχρι να έχει βελούδινη υφή, προσθέτουμε αλάτι, τα πιπέρια, το βούτυρο και την Ωριμασμένη Γραβιέρα Κρήτης Π.Ο.Π. Καλογεράκη τριμμένη.

Κρατάμε τον πουρέ ζεστό μέχρι να σερβίρουμε.

Τα φιλέτα

Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα ψήνουμε σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι για 2’από κάθε πλευρά, τα αφαιρούμε και τα κρατάμε ζεστά. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το πετιμέζι, το βαλσαμικό ξύδι, το ροζ πιπέρι και το βούτυρο, μόλις δέσει η σάλτσα αποσύρουμε.

Σερβίρουμε σε κάθε πιάτο πουρέ σελινόριζας, προσθέτουμε τα φιλέτα και περιχύνουμε με σάλτσα.


TipsΕκτός από πετιμέζι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χυμό ροδιού και ένα κ.γ. μέλι ή κόκκινο γλυκό κρασί

pointer-b pointer-r pointer-t sc-fb sc-ins sc-lin sc-yt sc-pin