Pancakes με Κρητική Γραβιέρα light πορτοκάλι και μέλι

  • 10
    Λεπτά προετοιμασίας
  • 5
    Λεπτά μαγειρέματος
  • 10
    Μερίδες
  • 1
    Βαθμός Δυσκολίας

Υλικά


120 g αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 g Γραβιέρα Light Καλογεράκη
½  κουταλάκι του γλυκού baking powder
¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο λιωμένο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
20 ml. χυμό πορτοκαλιού
100 ml. γάλα
1 αυγό

Για το σερβίρισμα
Μέλι
Ξύσμα πορτοκαλιού
 

Συνταγή από: Funky Cook funky cook

 

 

Εκτέλεση

 

Σε ένα μπωλ ανακατέυουμε όλα τα στερεά υλικά και σε ένα άλλο τα υγρά.

Ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Προσθέτουμε θρυμματισμένη τη γραβιέρα Light χοντροτριτριμμένη.

Ψήνουμε τις τηγανίτες σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι, το οποίο λαδώνουμε ελαφρά.

Σερβίρουμε με μέλι και ξύσμα πορτοκαλιού.

 

 

 


Tips
Μπορούμε να σερβίρουμε τις τηγανίτες και με μια μεγάλη κουταλιά Έδεμα Καλογεράκης.

pointer-b pointer-r pointer-t sc-fb sc-ins sc-lin sc-yt sc-pin