Μυζηθρόπιτες με μυζήθρα με υποξινή γεύση και μυρωδικά

  • 35
    Λεπτά προετοιμασίας
  • 20
    Λεπτά μαγειρέματος
  • 4
    Μερίδες
  • 2
    Βαθμός Δυσκολίας

Υλικά
Για τη ζύμη
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120
ml νερό
20
ml ρακί
20
ml ελαιόλαδο
¼ κ.γ. αλάτι

Για τη γέμιση
200 γρ. μυζήθρα με υπόξινη γεύση Καλογεράκη
3 κ.σ. μυρωδικά (μάραθο, δυόσμο, μαϊντανό, σχινόπρασο), ψιλοκομμένα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη, χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσια ζυμαράκια, σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη για 15’. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τη μυζήθρα, τα μυρωδικά και προσθέτουμε πιπέρι, χωρίζουμε 4 ίσιες ποσότητες και πλάθουμε σε σφιχτές μπαλίτσες. Σε ελαφρά αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε κυκλικά κάθε ζυμαράκι περίπου 6-7 εκ., τοποθετούμε μέσα μια μπαλίτσα μυζήθρας και κλείνουμε καλά. Ανοίγουμε ξανά και προσεκτικά στρογγυλές λεπτές πίτες, ραντίζουμε τις με αρκετό νερό και τις ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα. Σερβίρονται σκέτες ή με μέλι.

Tips: Χρησιμοποιούμε όποια μυρωδικά εποχής μας αρέσουν

 

 

 

 

 

 

 

 

pointer-b pointer-r pointer-t sc-fb sc-ins sc-lin sc-yt sc-pin