Αλμυρό κέικ με καλαμπόκι, πιπεριά και Premium Γραβιέρα με Ρίγανη

  • 5
    Λεπτά προετοιμασίας
  • 45
    Λεπτά μαγειρέματος
  • 10
    Μερίδες
  • 1
    Βαθμός Δυσκολίας

Υλικά

150 g καλαμπόκι
2 πολύχρωμες πιπεριές
250 g Premium Γραβιέρα με Ρίγανη Καλογεράκη
200 ml γάλα
2 αυγά μεγάλα
50 ml ελαιόλαδο
270 g αλεύρι φαρινάπ
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Συνταγή από: Funky Cook funky cook

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175ο C.

Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, κόβουμε τη μισή ποσότητα της Γραβιέρας με Ρίγανη Καλογεράκη σε κυβάκια και το υπόλοιπο το τρίβουμε.

Στη συνέχεια, ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά μαζί και προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder, το τυρί, τις πιπεριές, το καλαμπόκι και το αλατοπίπερο.

Αφού λαδώσουμε και αλευρώσουμε λίγο τη φόρμα του κέικ, περιχύνουμε το μείγμα σε αυτή.

Ψήνουμε στους 175ο C  για 40-45 λεπτά και αφού κρυώσει καλά το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε!

Το διατηρούμε τυλιγμένο σε μεμβράνη.

 

Tips: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και αλλαντικά, όπως ζαμπόν ή γαλοπούλα.


 

pointer-b pointer-r pointer-t sc-fb sc-ins sc-lin sc-yt sc-pin