Μελιτζάνες γεμιστές με κρεμμύδι, ντομάτα, πιπεριά και Γραβιέρα με ρίγανη

  • 10
    Λεπτά προετοιμασίας
  • 45
    Λεπτά μαγειρέματος
  • 4
    Μερίδες
  • 1
    Βαθμός Δυσκολίας

Υλικά:

4 μεγάλες μελιτζάνες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

1 κόκκινη πιπεριά σε κύβους

1 πράσινη πιπεριά σε κύβους

3 ώριμες ντομάτες τριμμένες

Αλάτι και πιπέρι

Ελαιόλαδο

200 γρ. Γραβιέρα με ρίγανη Καλογεράκη τριμμένη

Εκτέλεση:

Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος στη μέση. Με ένα κοφτερό μαχαίρι τις χαράζουμε με προσοχή σταυρωτά, προσέχοντας να μην τις κόψουμε, απλά να χαράξουμε βαθιά. Με ένα πινέλο τις λαδώνουμε καλά από την εσωτερική πλευρά, τις ακουμπάμε ανάποδα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς, αντιστάσεις για 30 λεπτά. Ταυτόχρονα σε τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Αφού μαλακώσουν, προσθέτουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμη και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι, ένα φλυτζάνι νερό και μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά, σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη σάλτσα. Βγάζουμε τις μελιτζάνες από τον φούρνο, τις γυρίζουμε και μοιράζουμε την σάλτσα σε όλες. Μοιράζουμε επίσης και την τριμμένη γραβιέρα με ρίγανη και ψήνουμε για ακόμη 10-15 λεπτά ώσπου η γραβιέρα να πάρει ωραίο χρώμα.

Tips:  Τρώγονται ιδανικά ζεστές. Χρησιμοποιούμε ώριμες ντομάτες για ιδανική γεύση στη σάλτσα.

 

pointer-b pointer-r pointer-t sc-fb sc-ins sc-lin sc-yt sc-pin