Κριθαράκι με γαρίδες, λεμόνι και Ωριμασμένη Γραβιέρα

  • 20
    Λεπτά προετοιμασίας
  • 40
    Λεπτά μαγειρέματος
  • 4
    Μερίδες
  • 2
    Βαθμός Δυσκολίας

Υλικά

250 γρ. κριθαράκι
10 μεγάλες γαρίδες
Ξύσμα από ένα λεμόνι ακέρωτο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μάραθο, ψιλοκομμένο
1100ml καυτό ζωμό λαχανικών
30ml ούζο
20ml ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο
100 γρ. ωριμασμένη γραβιέρα Καλογεράκη
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

 

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για μερικά λεπτά, προσθέτουμε το κριθαράκι και μόλις γυαλίσει σβήνουμε με το ούζο.

Προσθέτουμε το μισό ζωμό, το ξύσμα,  πιπέρι, αλάτι και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας τακτικά, μόλις το κριθαράκι αρχίζει να στεγνώνει προσθέτουμε τις γαρίδες και τον υπόλοιπο ζωμό.

Όταν το κριθαράκι μαλακώσει αλλά είναι ζουμερό, αποσύρουμε προσθέτουμε το βούτυρο, τη γραβιέρα και τον μάραθο.

Σερβίρουμε το κριθαράκι με λίγο ξύσμα λεμονιού και γραβιέρα.

 

Tips:

Μπορούμε να φτιάξουμε το κριθαράκι με τα θαλασσινά που προτιμάμε όπως μύδια, καλαμάρι κτλ.

pointer-b pointer-r pointer-t sc-fb sc-ins sc-lin sc-yt sc-pin