Κρητική σακσούκα με Παραδοσιακά Κρητικό Τυρί

  • 15
    Λεπτά προετοιμασίας
  • 20
    Λεπτά μαγειρέματος
  • 4
    Μερίδες
  • 2
    Βαθμός Δυσκολίας

Υλικά:

5 ώριμες ντομάτες σε κύβους

1 κόκκινη πιπεριά σε κύβους

1 πράσινη πιπεριά σε κύβους

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

1 κ.γ ρίγανη

150 γρ. Παραδοσιακά Κρητικό τυρί

4 αυγά

⅕ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

 

Εκτέλεση:

 

Σε τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι, ρίγανη, μαϊντανό, μειώνουμε τη θερμοκρασία, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά μέχρι να μειωθούν τα υγρά στο τηγάνι. Σπάμε ένα ένα τα αυγά πρώτα σε μικρό μπολάκι. Με ένα κουτάλι κάνουμε μικρές λακκούβες στην σάλτσα και ρίχνουμε μέσα κάθε αυγό. Καλύπτουμε ξανά και αφήνουμε για 7-10 λεπτά περίπου ακόμη μέχρι να ψηθεί το ασπράδι του αυγού. Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το Παραδοσιακά Κρητικό τυρί και λίγο μαϊντανό ακόμη.

 

Tips: Σερβίρουμε απαραίτητα με φρέσκο ψωμί, προαιρετικά φρυγανισμένο. Εάν θέλουμε προσθέτουμε στο τέλος λίγο μπούκοβο.

pointer-b pointer-r pointer-t sc-fb sc-ins sc-lin sc-yt sc-pin