Κοτόπουλο με ελιές και Παραδοσιακό Κρητικό Τυρί

  • 15
    Λεπτά προετοιμασίας
  • 50
    Λεπτά μαγειρέματος
  • 4
    Μερίδες
  • 2
    Βαθμός Δυσκολίας

Υλικά


4 κοπανάκια κοτόπουλο
150 g ανάμεικτες ελιές
200 g Παραδοσιακό Κρητικό τυρί Καλογεράκη
200 g σάλτσα ντομάτας
2 κρεμμύδια ξερά ή 1 νεροκρέμμυδο
2-3 πιπεριές
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού μαντζουράνα
50 ml ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Συνταγή από: Funky Cook funky cook

 

Εκτέλεση


Σε ένα μεγάλο τηγάνι σωτάρουμε τα κοπανάκια κοτόπουλου με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές και τα μεταφέρουμε σε ένα ευρύχωρο ταψί.

Στη συνέχεια, χοντροκόβουμε όλα τα λαχανικά και τα προσθέτουμε στο ταψί.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα μυρωδικά, τη σάλτσα ντομάτας, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το αλατοπίπερο και περιχύνουμε με αυτό το περιεχόμενο του ταψιού.

Προσθέτουμε τις ελιές, το Παραδοσιακό Κρητικό τυρί κομμένο σε μεγάλους κύβους και σκεπάζουμε το ταψί με χαρτί ψησίματος.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 35 λεπτά. Αφαιρούμε το χαρτί και συνεχίζουμε για ακόμα 10 λεπτά.

Το φαγητό μας είναι έτοιμο! Μπορούμε να το σερβίρουμε με ρύζι.

 

Tips:

  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ολόκληρο κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες ή μόνο φιλέτο στήθος.

 

pointer-b pointer-r pointer-t sc-fb sc-ins sc-lin sc-yt sc-pin