Γαρίδες σαγανάκι με Παραδοσιακά Κρητικό τυρί

  • 30
    Λεπτά προετοιμασίας
  • 20
    Λεπτά μαγειρέματος
  • 4
    Μερίδες
  • 2
    Βαθμός Δυσκολίας

Υλικά


10 γαρίδες, Νο 2
200g Παραδοσιακά Κρητικό τυρί Καλογεράκη
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 μαραθόριζα
1 πιπεριά καυτερή
50 ml ρακή
100 ml ζεστό ζωμό λαχανικών
50 ml ελαιόλαδο
200 g σάλτσα ντομάτας
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
2 κουταλιές της σούπας μάραθο
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό
Χοντροτριμμένο πιπέρι
Σπόρους μάραθου (προαιρετικά)
Αλάτι

Συνταγή από: Funky Cook funky cook

 


Εκτέλεση

Καθαρίζουμε προσεκτικά τις γαρίδες αφαιρώντας το κέλυφος και το μαύρο νεύρο. Κρατάμε μόνο το κεφάλι και την ουρά. Τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις αφήνουμε στην άκρη.

Αφού ψιλοκόψουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, τη μαραθόριζα και πολτοποιήσουμε το σκόρδο, τα σωτάρουμε όλα μαζί με ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά.

Σβήνουμε με τη ρακή και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μαραθόσπορο, τον τοματοπελτέ και το ζωμό λαχανικών. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη σάτσα ντομάτας, τη ζάχαρη, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι.

Λίγο πριν δέσει η σάλτσα, προσθέτουμε τις γαρίδες και τη μισή ποσότητα από το Παραδοσιακά Κρητικό Τυρί Καλογεράκη αφού πρώτα το έχουμε θρυμματίσει. Τα αφήνουμε να βράσουν για 3-5 λεπτά.

Κουνάμε ελαφρά το τηγάνι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Κατόπιν προσθέτουμε και υπόλοιπο τυρί κομμένο σε κύβους.

Πασπαλίζουμε με το μάραθο και το μαϊντανό και το σερβίρουμε όσο είναι καυτό!

 


Tips

  • Προσέχουμε την ποσότητα αλατιού που θα ρίξουμε. Λαμβάνουμε πάντα υπόψη πως το τυρί θα προσθέσει και αυτό «αλμύρα» στο φαγητό μας

  • Μπορούμε αντί για ρακή να χρησιμοποιήσουμε ούζο

  • Αντι για πιπεριά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μπούκοβο

  • Τη συνταγή αυτή μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε και σαν βάση για τη γαριδομακαρονάδα

 

 

pointer-b pointer-r pointer-t sc-fb sc-ins sc-lin sc-yt sc-pin