Αρνί Οφτό με Γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ

  • 10
    Λεπτά προετοιμασίας
  • 140
    Λεπτά μαγειρέματος
  • 4
    Μερίδες
  • 1
    Βαθμός Δυσκολίας

Υλικά

2,5-3 κιλά αρνί μπούτι

2 σκελίδες σκόρδο

4 κλωναράκια δεντρολίβανο

300γρ. Γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗ

50ml ελαιόλαδο

100ml κόκκινο κρασί

Ρίγανη

Αλάτι & πιπέρι

 

Εκτέλεση

Πλένουμε το αρνί πολύ καλά και στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αλείφουμε πολύ καλά με τα χέρια μας. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη ώστε να πάει παντού.

Κόβουμε τη Γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ Καλογεράκη σε μικρά κομμάτια. Με ένα κοφτερό μαχαίρι δημιουργούμε σχισμές και κρύβουμε το σκόρδο και 100γρ από τη γραβιέρα.

Σε μια γάστρα απλώνουμε τα κλαδάκια το δεντρολίβανο και τοποθετούμε πάνω το αρνί. Περιχύνουμε με το κρασί και κλείνουμε τη γάστρα, σε περίπτωση που δεν έχουμε γάστρα βάζουμε σε ταψί και κλείνουμε με  αντικολλητικό χαρτί πρώτα και έπειτα με αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις στους 200 βαθμούς για 2 ώρες. 10 λεπτά πριν το βγάλουμε από τον φούρνο, αφαιρούμε το καπάκι ρίχνουμε γύρο από το αρνί τα υπόλοιπα κομμάτια γραβιέρα και αφήνουμε να λιώσουν και να ροδίσει το κρέας.

Καλή επιτυχία!

pointer-b pointer-r pointer-t sc-fb sc-ins sc-lin sc-yt sc-pin