Σαλάτα με Γλυκιά Μυζήθρα, πορτοκάλι, δυόσμο και οξύμελο

  • 10
    Λεπτά προετοιμασίας
  • 10
    Λεπτά μαγειρέματος
  • 4
    Μερίδες
  • 1
    Βαθμός Δυσκολίας

Υλικά

150 g Γλυκιά Μυζήθρα Καλογεράκη
150 g πράσινη σαλάτα
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
5-6 φύλλα δυόσμο
1 πορτοκάλι
50 g απάκι
20 g σπόρους ροδιού
20 ml οξύμελο
Πιπέρι, αλάτι
Αλεύρι για το πανάρισμα
Δυόσμο ξερό
Ελαιόλαδο

 

Συνταγή από: Funky Cook funky cook

 

Εκτέλεση
 

Κόβουμε τη μυζήθρα σε μικρές φέτες 2 εκατοστών. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τον ξερό δυόσμο και αφού ανακατέψουμε, πανάρουμε στο μείγμα αυτό τα κομμάτια μυζήθρας και από τις δύο πλευρές.

Στη συνέχεια, τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.

Κόβουμε το απάκι σε μικρά φιλέτα, το πορτοκάλι σε κύβους και ψιλοκόβουμε τα πράσινα φύλλα του κρεμμυδιού.

Στη συνέχεια, τοποθετούμε την πράσινη σαλάτα σε σαλατιέρα, πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, λίγο χυμό πορτοκαλιού, λίγο αλάτι και πιπέρι.

Προσθέτουμε από πάνω το κρεμμυδάκι, τα φύλλα δυόσμου, τα κομμάτια πορτοκαλιού και το απάκι. Τέλος, ακουμπάμε στο πάνω μέρος και τη μυζήθρα.

Γαρνίρουμε με το ρόδι και περιχύνουμε το οξύμελο. Η σαλάτα μας είναι έτοιμη!

 


Tips:

  • Μπορούμε να πανάρουμε τη μυζήθρα με κρούστα παξιμαδιού
  • Βάζουμε στη σαλάτα όση μυζήθρα θέλουμε
pointer-b pointer-r pointer-t sc-fb sc-ins sc-lin sc-yt sc-pin