Πικάντικο φοντύ με Premium Γραβιέρα με 5 Πιπέρια και κρασί

  • 5
    Λεπτά προετοιμασίας
  • 20
    Λεπτά μαγειρέματος
  • 4
    Μερίδες
  • 1
    Βαθμός Δυσκολίας

Υλικά
240 γρ. (1 συσκευασία) Premium Γραβιέρα Καλογεράκη με 5 πιπέρια
250 
ml ημίγλυκο λευκό κρασί
10 γρ. κόρν φλάουρ
1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη στη μέση
1 κ.γ. βούτυρο
½ κ.γ. κόκκους
mix πιπεριών
½ κ.γ. αποξηραμένα μυρωδικά

Εκτέλεση

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ζεσταίνουμε το βούτυρο και το σκόρδο, μόλις αρχίζει να παίρνει χρώμα το αφαιρούμε από την κατσαρόλα. Προσθέτουμε το mix πιπεριών, τα ¾ της ποσότητας του κρασιού ενώ στο υπόλοιπο διαλύουμε το κόρν φλάουρ και το κρατάμε στην άκρη. Μόλις το κρασί πάρει μια βράση προσθέτουμε την Premium Γραβιέρα Καλογεράκη με 5 πιπέρια τριμμένη και το υπόλοιπο κρασί. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα, αποσύρουμε και  τοποθετούμε το μίγμα σε μπεν μαρί ή σε σκεύος με ρεσό για να το κρατάμε ζεστό. Σερβίρουμε το φοντύ με τα συνοδευτικά της επιλογής μας.

Tips:
Αν έχουμε το ειδικό σκεύος για φοντύ ακολουθούμε τη συνηθισμένη διαδικασία

pointer-b pointer-r pointer-t sc-fb sc-ins sc-lin sc-yt sc-pin