Ζεστή σαλάτα με κους-κους λαχανικά και Μυζήθρα νωπή

  • 10
    Λεπτά προετοιμασίας
  • 10
    Λεπτά μαγειρέματος
  • 4
    Μερίδες
  • 1
    Βαθμός Δυσκολίας

Υλικά


Για τη σαλάτα
150 g κους κους
150 g Mυζηθρα νωπή Καλογεράκη
100 g γλυκοπατάτα
100 g σελινόριζα
1 πιπεριά κόκκινη
1 κολοκυθάκι
1 ρόδι
1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι
1 κουταλιά της σούπας μαύρες σταφίδες
½ κουταλάκι κουρκουμά

Για το ντρέσινγκ
4 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
4 κουταλιές της σούπας κόλιανδρο
2 κουταλιές της σούπας δυόσμο ή μέντα
1 σκελίδα σκόρδο
30 ml. ξύδι λευκό μπαλσάμικο
50 ml. ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 

 

Συνταγή από: Funky Cook funky cook

 

Εκτέλεση


Βράζουμε το κους κους σε 250 ml νερό μαζί με τον κουρκουμά.

Mόλις «πιει» το νερό και γίνει σπυρωτό, αποσύρουμε από τη φωτιά, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και το κρατάμε στην άκρη ζεστό.

Στο μούλτι, αλέθουμε όλα υλικά του ντρέσινγκ μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.

Στη συνέχεια, ψιλοκόβουμε την γλυκοπατάτα σε κύβους και την βράζουμε μέχρι να μαλακώσει.

Κόβουμε σε κύβους το κολοκυθάκι, τη σελινόριζα, την πιπεριά και τα σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο. Κατόπιν, προσθέτουμε την γλυκοπατάτα, το κουκουνάρι, τις σταφίδες, 2-3 κουταλιές της σούπας από το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε καλά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και σε μεγάλη σαλατιέρα τα ενώνουμε με το κους κους, το υπόλοιπο ντρέσινγκ και τη μυζήθρα θρυμματισμένη.

Γαρνίρουμε με ρόδι και φροντίζουμε να σερβίρουμε τη σαλάτα ζεστή.

 



Tips:

  • Το κους-κους μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με πλιγούρι
pointer-b pointer-r pointer-t sc-fb sc-ins sc-lin sc-yt sc-pin