Κριθαράκι με γαρίδες, λεμόνι και Γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ 7μηνης Ωρίμανσης

  • 20
    Λεπτά προετοιμασίας
  • 40
    Λεπτά μαγειρέματος
  • 4
    Μερίδες
  • 2
    Βαθμός Δυσκολίας

Υλικά

250 γρ. κριθαράκι
10 μεγάλες γαρίδες
Ξύσμα από ένα λεμόνι ακέρωτο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μάραθο, ψιλοκομμένο
1100ml καυτό ζωμό λαχανικών
30ml ούζο
20ml ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο
100 γρ. Γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ 7μηνης Ωρίμανσης Καλογεράκη
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

 

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για μερικά λεπτά, προσθέτουμε το κριθαράκι και μόλις γυαλίσει σβήνουμε με το ούζο.

Προσθέτουμε το μισό ζωμό, το ξύσμα,  πιπέρι, αλάτι και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας τακτικά, μόλις το κριθαράκι αρχίζει να στεγνώνει προσθέτουμε τις γαρίδες και τον υπόλοιπο ζωμό.

Όταν το κριθαράκι μαλακώσει αλλά είναι ζουμερό, αποσύρουμε προσθέτουμε το βούτυρο, τη Γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ 7μηνης Ωρίμανσης Καλογεράκη  και τον μάραθο.

Σερβίρουμε το κριθαράκι με λίγο ξύσμα λεμονιού και Γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ 7μηνης Ωρίμανσης Καλογεράκη.

 

Tips:

Μπορούμε να φτιάξουμε το κριθαράκι με τα θαλασσινά που προτιμάμε όπως μύδια, καλαμάρι κτλ.

pointer-b pointer-r pointer-t sc-fb sc-ins sc-lin sc-yt sc-pin