Διαβήτης και πώς επηρεάζεται από τις διατροφικές μας συνήθειες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη θα θέλαμε να δώσουμε κάποιες πληροφορίες, οι οποίες μας αφορούν όλους είτε πάσχουμε από σακχαρώδη διαβήτη είτε όχι.

Ο σακχαρώδης διαβήτης αποτελεί μία πάθηση η οποία είναι σε έξαρση, καθώς κάθε χρόνο αυξάνονται οι άνθρωποι που νοσούν. Βασικός παράγοντας για την εμφάνιση διαβήτη στον ανθρώπινο οργανισμό είναι η κακή διατροφή. Η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση του διαβήτη, διότι ο διαβήτης σχετίζεται άμεσα με τις διατροφικές συνήθειες του καθενός από εμάς. Δεν είναι λίγοι εκείνοι, οι οποίοι κατόρθωσαν να αντιμετωπίσουν το διαβήτη χωρίς φαρμακευτική αγωγή, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στo καθημερινό τους διαιτολόγιο.

Ο διαβήτης μπορεί να ρυθμιστεί επιτυχώς, αν υιοθετήσουμε έναν ισορροπημένο τρόπο διατροφής. Δηλαδή, να φροντίζουμε τα γεύματά μας να είναι συχνά και μικρά, έτσι ώστε τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα να διατηρούνται σε φυσιολογικά επίπεδα. Επίσης, να μην καταναλώνουμε τροφές τυχαία. Αντίθετα, πρέπει να προσέχουμε τόσο την ποιότητα, όσο και την ποσότητα των τροφίμων που καταναλώνουμε καθημερινά.

Εδώ, να σημειώσουμε ότι το τυρί είναι μία πολύ καλή επιλογή για το καθημερινό μας διαιτολόγιο. Το τυρί, μπορούμε να το συμπεριλάβουμε σε όλα τα γεύματα της ημέρας και όχι μόνο στα κύρια, καθώς αποτελεί μία καλή πηγή ζωικής πρωτεΐνης και καθιστά τα γεύματά μας θρεπτικά και ισορροπημένα. Επίσης, μπορεί εύκολα να συνδυαστεί με αμυλούχα τρόφιμα, με λαχανικά ή φρούτα, κι έτσι να δημιουργήσουμε υγιεινά και ολοκληρωμένα γεύματα!


Με την υπογραφή του Διαιτολόγου - Διατροφολόγου Δασκαλάκη Άγγελου, μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων - Διατροφολόγων Ελλάδος (ΕΔΔΕ)

pointer-b pointer-r pointer-t sc-fb sc-ins sc-lin sc-yt sc-pin