Κρεμώδη μακαρόνια με σάλτσα από Κρητική Γραβιέρα light και μπρόκολο

  • 40
    Λεπτά προετοιμασίας
  • 15
    Λεπτά μαγειρέματος
  • 4
    Μερίδες
  • 3
    Βαθμός Δυσκολίας

Υλικά


300 g μακαρόνι κοντό, πχ. κοράλλι ή αχιβαδάκι
300 g Κρητική Γραβιέρα Light Καλογεράκη
1 μπρόκολο
300 g σελινόριζα
550 ml γάλα φρέσκο
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα σκόνη ή απαλή μουστάρδα
¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
¼ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
Λευκό πιπέρι, προαιρετικά
Πιπέρι
Αλάτι

 

Συνταγή από: Funky Cook funky cook

 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη σελινόριζα τριμμένη και προσθέτουμε το γάλα. Το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει. Μόλις το μείγμα αποκτήσει πηχτή μορφή, αφαιρούμε από τη φωτιά και αφού κρυώσει το πολτοποιούμε.

Κόβουμε τις μικρές φούντες από το μπρόκολο και τις ζεματάμε σε καυτό νερό για 3 λεπτά. βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 7-8 λεπτά το κοράλλι κομμένο σε μικρά κομμάτια. (Τον κορμό δηλαδή που έμεινε από το μπρόκολο)

Ταυτόχρονα, βράζουμε τα ζυμαρικά για λίγα λεπτά μέχρι η υφή τους να γίνει al dente. Αφού τα σουρώσουμε, προσθέτουμε τη Γραβιέρα Light τριμμένη, τη μουστάρδα, τα μπαχαρικά, το μπρόκολο και το μείγμα με τη σελινόριζα.

Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η Γραβιέρα και σερβίρουμε όσο είναι ζεστό με επιπλέον Γραβιέρα Light!

 

 


Tips:

  • Η σελινόριζα δίνει την τέλεια κρεμώδη υφή με λιγοστές θερμίδες. Αντικαθιστά άψογα την κρέμα γάλακτος! Αν θέλουμε μπορούμε να βράσουμε μαζί με την σελινόριζα και ένα καρότο. Προσθέτει extra γέυση.
  • Εκτός από το μπρόκολο μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά όπως πιπεριά, καλαμπόκι ή ακόμη και τόνο.
pointer-b pointer-r pointer-t sc-fb sc-ins sc-lin sc-yt sc-pin