Αποτοξίνωση μετά το Πάσχα!

Το Πάσχα πέρασε και ο απολογισμός των θερμίδων μόλις ξεκίνησε! Τις μέρες των γιορτών, την τιμητική τους είχαν τα τραπέζια κάθε είδους!

Μεγάλη Παρασκευή: Ουζερί με τηγανητά καλαμάρια, αθερίνα και τηγανητές πατάτες. Μεγάλο Σάββατο: Μαγειρίτσα, κρέας, αυγά... Κυριακή του Πάσχα, αφιερωμένη σε ένα συνεχόμενο φαγοπότι. Δευτέρα του Πάσχα, αργία και ευκαιρία να βρεθούμε με συγγενείς και φίλους γύρω από ένα τραπέζι, με αποτέλεσμα να τρώμε ό,τι περίσσεψε από την προηγούμενη. Και δεν σταματάμε εδώ. Για πολλούς, αυτή η συνεχόμενη κατανάλωση κρέατος θα συνεχιστεί για μερικές ημέρες ακόμη...

Αν συνυπολογίσουμε και το γεγονός ότι, αυτά τα γεύματα συνήθως τελειώνουν με μια ποικιλία γλυκών και εμάς με ένα κουταλάκι στο στόμα να τα απολαμβάνουμε, τότε κατανοούμε την ανάγκη του οργανισμού μας για αποτοξίνωση.

Αποτοξίνωση όμως από τι; Από το κρέας και τα λιπαρά γεύματα φυσικά! Τρεις με τέσσερις ημέρες αποχή από το κρέας, θα ανακουφίσει τον οργανισμό μας και θα του δώσει το χρόνο που χρειάζεται για να επανέλθει. Τα όσπρια και τα λαχανικά πρέπει να αποτελούν βασικά στοιχεία των κύριων γευμάτων αυτές τις ημέρεςιστεί για μερικές ημέρες ακόμη..., καθώς με τα θρεπτικά τους συστατικά και τις φυτικές ίνες, θα μας προσφέρουν απλόχερα την "κάθαρση" του οργανισμού μας. Αυξημένη κατανάλωση νερού(περισσότερο από 2 λίτρα) και 2-3 μερίδες φρούτων ημερησίως, μας προσφέρουν ενυδάτωση και απώλεια των κατακράτησης.

Επειδή όμως απέχουμε από την κατανάλωση κρέατος και αυγών, την περίοδο της αποτοξίνωσης είναι απαραίτητο τα κύρια γεύματά μας να συνοδεύονται από τυρί. Το τυρί –όπως γνωρίζουμε- αποτελεί πολύτιμη πηγή πρωτεϊνών, η οποία είναι απαραίτητη για τον οργανισμό μας. Έτσι, ένα κομμάτι τυρί στο πρωινό, το μεσημεριανό αλλά και στο βραδινό μας γεύμα, θα δώσει διατροφική ισορροπία στη μέρα μας!


Με την υπογραφή του Διαιτολόγου - Διατροφολόγου Δασκαλάκη Άγγελου, μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων - Διατροφολόγων Ελλάδος (ΕΔΔΕ)

pointer-b pointer-r pointer-t sc-fb sc-ins sc-lin sc-yt sc-pin