Ανθότυρος Ξηρός

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό Κρητικό τυρί. Θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ως ξηρή Μυζήθρα και αυτό γιατί αποτελεί την ξηρή εκδοχή της γλυκιάς Μυζήθρας. Η βασική αιτία παραγωγής του ήταν η δημιουργία ενός τυριού λίγο πιο αλμυρού το οποίο θα μπορούσε να τριφτεί. Ανήκει στην κατηγορία των τυριών τυρογάλακτος.

Ο Ανθότυρος Ξηρός Καλογεράκη παρασκευάζεται όπως η Mυζήθρα Γλυκιά, με την ιδιαιτερότητα όμως ότι, αμέσως μετά την επεξεργασία του, τοποθετείται για να ξηρανθεί και να στεγνώσει σε ειδικά διαμορφωμένα ωριμαντήρια για μερικές εβδομάδες. Θεωρείται τυρί υψηλής ποιότητας. Έχει γίνει ιδιαίτερα αγαπητό από τους Κρητικούς γάμους, το παραδοσιακό φαγητό των οποίων είναι τα ζουμερά μακαρόνια βρασμένα μέσα σε ζωμό ντόπιου κρέατος και περιχυμένα με αρκετά μεγάλη ποσότητα ανθότυρου.

Υφή και χρώμα: Είναι λευκό ημίσκληρο τυρί χωρίς οπές, με τραχιά επιφάνεια και επικάλυψη κρούστας.

Γεύση: Χαρακτηρίζεται από μια έντονη, υφάλμυρη, βουτυρώδη γεύση.

«Συστατικό επιτυχίας»: Η σταθερά άριστη ποιότητα και γεύση της βασικής μας πρώτης ύλης, του γάλακτος, βασίζεται στο γεγονός ότι προέρχεται από ζώα που βόσκουν ελεύθερα σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Κρήτης και τρέφονται από την πλούσια σε θρεπτικά συστατικά χλωρίδα του νησιού.

Η διαδικασία παραγωγής όλων μας των προϊόντων είναι πιστοποιημένη με το πρότυπο διασφάλισης ποιότητας ISO2000:2005 καθώς επίσης και το διεθνές πρότυπο IFS.

TIPS

Μπορείτε να τρίψετε τον Ανθότυρο Ξηρό σε ζεστά μακαρόνια, σε ζωμό κρέατος ή ακόμα και στη σαλάτα.

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

Σύνθεση:

min 60% αιγοπρόβειο τυρόγαλο, min 21% παστεριωμένο πρόβειο γάλα, max 9% παστεριωμένο γίδινο γάλα, min 5% παστεριωμένο αιγοπρόβειο ανθόγαλο, max 5% αλάτι, γαλακτικό οξύ <2%.


Συνθήκες συντήρησης: 

Θερμοκρασία διατήρησης σε ψυκτικό θάλαμο: 2 έως 6°C 


Χημικές Ιδιότητες:

Ελάχιστη λιποπεριεκτικότητα επί ξηρού: 50%
Μέγιστη υγρασία: 70%


Διατροφική δήλωση ανά 100 g:

Ενέργεια / Θερμίδες:

1489 kJ / 358 kcal

Λιπαρά:

εκ των οποίων κορεσμένα:

29.6 g

18.3 g

Υδατάνθρακες

εκ των οποίων σάκχαρα:

2.4 g

2,1 g

Πρωτεΐνες:

21.9 g

Αλάτι:

5 g

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ

Βρείτε την ποσότητα που εξυπηρετεί τις ανάγκες σας και δώστε στα πιάτα σας την κατάλληλη ένταση.

Διαθέσιμος σε αεροστεγή συσκευασία 1,5kg ή αν προτιμάτε μικρότερη ποσότητα, επιλέξτε την αεροστεγή συσκευασία των 600gr.

pointer-b pointer-r pointer-t sc-fb sc-ins sc-lin sc-yt sc-pin