Παέγια με γαρίδες, λουκάνικο, φασολάκια και ανθότυρo

  • 20
    Λεπτά προετοιμασίας
  • 30
    Λεπτά μαγειρέματος
  • 4
    Μερίδες
  • 2
    Βαθμός Δυσκολίας

Υλικά


250 γρ. ρύζι αρμπόριο ή καρολίνα
10 γαρίδες
10 φέτες πικάντικο λουκάνικο
150 γρ. φασολάκια, κομμένα σε μέτρια κομμάτια
1 πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
50ml λευκό κρασί
2 ντομάτες, τριμμένες
10 ίνες κρόκο Κοζάνης
3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
50 ml ελαιόλαδο
800ml νερό
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

 

Εκτέλεση

Κόβουμε τα κεφάλια από τις γαρίδες και τα βράζουμε με το νερό, κατόπιν «περνάμε» το ζωμό από σίτα και τον κρατάμε ζεστό.

Βάζουμε τον κρόκο Κοζάνης μέσα στο κρασί.

Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ή πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα φασολάκια και την πιπεριά για 2-3’.

Προσθέτουμε το ρύζι, την πάπρικα και το λουκάνικο, ανακατεύουμε για λίγα λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το ζωμό, τις ντομάτες, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και σκεπάζουμε με καπάκι.

Μαγειρεύουμε τη παέγια, σκεπασμένη σε χαμηλή φωτιά χωρίς να ανακατεύουμε, περίπου στα μισά προσθέτουμε τις γαρίδες και αποσύρουμε όταν «στεγνώσει» και γίνει σπυρωτή αποσύρουμε.
 

 

Tips:

Μπορούμε να προσθέσουμε στην παέγια φιλέτο κοτόπουλο ή αρακά

 

pointer-b pointer-r pointer-t sc-fb sc-ins sc-lin sc-yt sc-pin