Ομελέτα φούρνου με Ξυνομυζήθρα Κρήτης Π.Ο.Π. και κολοκυθάκια

  • 10
    Λεπτά προετοιμασίας
  • 15
    Λεπτά μαγειρέματος
  • 4
    Μερίδες
  • 1
    Βαθμός Δυσκολίας

Υλικά
8 αυγά
500 γρ. κολοκυθάκια
150 ml γάλα
350 γρ. Ξυνομυζήθρα Κρήτης Π.Ο.Π. Καλογεράκη
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
40 ml ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Εκτέλεση

Κόβουμε 150 γρ. από τα κολοκυθάκια σε φέτες και τα υπόλοιπα τα τρίβουμε. 

Σε ένα τηγάνι, που μπαίνει στο φούρνο, σοτάρουμε με το ελαιόλαδο τα κολοκυθάκια και τα κρεμμυδάκια για 2-3’, προσθέτουμε τα μυρωδικά και πιπέρι.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γάλα, αλάτι και πιπέρι, περιχύνουμε τα κολοκυθάκια και προσθέτουμε την Ξυνομυζήθρα Κρήτης Π.Ο.Π. Καλογεράκη. Αφήνουμε την ομελέτα να ψηθεί σε μέτρια φωτιά για 5’,σκεπασμένη και κατόπιν την ψήνουμε στον φούρνο στους 180οC για ακόμη 15’.

Σερβίρουμε την ομελέτα με ψιλοκομμένα μυρωδικά.


Tips: Μπορούμε να προσθέσουμε στην ομελέτα και λίγη Γραβιέρα Κρήτης Π.Ο.Π. Καλογεράκη.

 

pointer-b pointer-r pointer-t sc-fb sc-ins sc-lin sc-yt sc-pin