Σπιτικά δημητριακά με "Prince" Έδεσμα με καλλιέργεια γιαούρτης

  • 10
    Λεπτά προετοιμασίας
  • 35
    Λεπτά μαγειρέματος
  • 7
    Μερίδες
  • 1
    Βαθμός Δυσκολίας

Υλικά
 

150 γρ. βρώμη
150 γρ. ινδοκάρυδο
100 γρ. ξηρούς καρπούς
150 γρ. ξερά φρούτα
50 γρ. λιναρόσπορο
50 γρ. σουσάμι
150 ml μέλι
80 ml σησαμέλαιο ή λάδι καρύδας
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
½ κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για το σερβίρισμα:

250 γρ. "Prince" Έδεσμα Καλογεράκη (με καλλιέργεια γιαούρτης)

 

Συνταγή από: Funky Cook

funky cook

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170ο C.

Σε ενα μπωλ προσθέτουμε όλα τα στερεά υλικά καθώς και τα μπαχαρικά και τα ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια τα απλώνουμε σε ενα πυρίμαχο σκεύος.

Ζεσταίνουμε ελαφρά το μέλι, το σησαμέλαιο και το εκχύλισμα βανίλιας σε χαμηλή φωτιά με τη μέθοδο ben-mari.

Περιχύνουμε το μείγμα αυτό στο πυρίμαχο σκεύος με τα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Βάζουμε το σκέυος στο φούρνο και ψήνουμε 35-40 λεπτά στους 170ο C. Η granola μας είναι έτοιμη!

Αφού κρυώσει καλά την σπάμε σε κομμάτια και την αποθηκεύουμε σε αεροστεγή βάζο.

Παίρνουμε το "Prince" Έδεσμα Καλογεράκη (με καλλιέργεια γιαούρτης) και προσθέτουμε σε ένα μπωλ όσες κουταλιές θέλουμε από αυτό.

Το σερβίρουμε με κομμάτια granola και φρέσκα φρούτα!


Tips:

  • Αντί για σησαμέλαιο μπορούμε να χρησιμοποιήουμε λάδι καρύδας ή και ελαιόλαδο.
  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε είδους ξηρούς καρπούς και ξερά φρούτα.
  • Αν η γεύση του τζίντζερ είναι πολύ δυνατή για τα γούστα μας μπορούμε να μην το χρησιμοποιήσουμε! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

pointer-b pointer-r pointer-t sc-fb sc-ins sc-lin sc-yt sc-pin