Pesto αλά ελληνικά με φιστίκι Αιγίνης και Κρητική Γραβιέρα Light

  • 5
    Λεπτά προετοιμασίας
  • 20
    Λεπτά μαγειρέματος
  • 4
    Μερίδες
  • 1
    Βαθμός Δυσκολίας

 

Υλικά:

200γρ. φιστίκια Αιγίνης (ψίχα)

100ml ελαιόλαδο

1 ματσάκι μαϊντανό (μόνο τα φυλλαράκια)

1 μικρή σκελίδα σκόρδου

100γρ. τριμμένη  Γραβιέρα Light Καλογεράκη

αλατοπίπερο

1 κουτ. σούπας λευκό ξύδι ή χυμό λεμονιού

500γρ ζυμαρικά της αρεσκείας μας

Extra Γραβιέρα Light Καλογεράκη για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση:

Για την προετοιμασία μας, κόβουμε τα φυλλαράκια τού μαϊντανού, τα πλένουμε καλά και τα στεγνώνουμε με καθαρό, απορροφητικό χαρτί.

Βάζουμε όλα τα υλικά για το pesto, εκτός από τη γραβιέρα, στον πολυκόφτη και πολτοποιούμε μέχρι να έχουμε μια όμορφη, πυκνή πάστα. Προσθέτουμε και την τριμμένη γραβιέρα και χτυπάμε λίγο ακόμα τα υλικά.

Αν έχουμε τη δυνατότητα, φυλάμε το pesto στο ψυγείο για μερικές ώρες, πριν το σερβίρισμα, ώστε να δέσουν τα αρώματα και οι γεύσεις.

Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο και μόλις τα σουρώσουμε, απλώνουμε επάνω τους το pesto, ανακατεύοντας απαλά, για να πάει παντού.

Τρώγεται ζεστό, αλλά και κρύο, σαν μακαρονοσαλάτα.

 

Tip: Το pesto μπορούμε να το απλώσουμε και σε μπρουσκέτες ή καναπεδάκια. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

pointer-b pointer-r pointer-t sc-fb sc-ins sc-lin sc-yt sc-pin