Ριζότο με λαχανικά και Γραβιέρα light
-
15Λεπτά προετοιμασίας
-
35Λεπτά μαγειρέματος
-
4Μερίδες
-
1Βαθμός Δυσκολίας
Υλικά
200 γρ. ρύζι arborio
4 λευκά μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
1 κολοκυθάκι, κομμένο σε κυβάκια
1 κ.σ. καλαμπόκι
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
750 ml. καυτό ζωμό λαχανικών
40 ml. ελαιόλαδο
½ κ.γ. ξύσμα λεμονιού
100 γρ. γραβιέρα light Καλογεράκη
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Εκτέλεση
Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2’, προσθέτουμε το ρύζι και τα λαχανικά, σοτάροντας για 1’ ακόμη.
Στη προσθέτουμε το ζωμό σε μικρές ποσότητες περιμένοντας, κάθε φορά, να «ρουφήξει» τα υγρά το ρύζι και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.
Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι κατά βούληση, όταν το ριζότο είναι έτοιμο αποσύρουμε και προσθέτουμε τη γραβιέρα τριμμένη.
Σερβίρουμε το ριζότο με φρέσκα μυρωδικά.
Tips: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποια λαχανικά εποχής μας αρέσουν.