Κοκκινιστά κεφτεδάκια κοτόπουλου στο φούρνο με Γραβιέρα Κρήτης
-
20Λεπτά προετοιμασίας
-
40Λεπτά μαγειρέματος
-
5Μερίδες
-
1Βαθμός Δυσκολίας
Υλικά
Για τα κεφτεδάκια
400 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένο
4 φέτες ψωμί του τοστ
1 αυγό
150 γρ. γραβιέρα Κρήτης Καλογεράκη, τριμμένη
1 κ.σ. μαϊντανό
1 κ.σ. μουστάρδα
½ κ.γ. ρίγανη
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Για τη σάλτσα ντομάτας
500 γρ. ντομάτες, τριμμένες
1 κ.σ. τοματοπελτέ
5 φύλλα βασιλικό
1 κ.γ. ζάχαρη
20ml ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Εκτέλεση
Στο πολυμίξερ ψιλοκόβουμε τις φέτες του τοστ να γίνουν ψίχουλα και συνεχίζουμε πολτοποιώντας το κοτόπουλο σε κιμά.
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια, ζυμώνουμε και πλάθουμε κεφτεδάκια, τα ακουμπάμε σε αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στον φούρνο για 15’ στους 180ο C.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα ντομάτας και τη μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει, προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και μόλις πάρουν μια βράση σερβίρουμε.
Tips:
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και φιλέτο γαλοπούλα.