Κοκκινιστά κεφτεδάκια κοτόπουλου στο φούρνο με Γραβιέρα Κρήτης

  • 20
    Λεπτά προετοιμασίας
  • 40
    Λεπτά μαγειρέματος
  • 5
    Μερίδες
  • 1
    Βαθμός Δυσκολίας

Υλικά


Για τα κεφτεδάκια


400 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένο
4 φέτες ψωμί του τοστ
1 αυγό
150 γρ. γραβιέρα Κρήτης Καλογεράκη, τριμμένη
1 κ.σ. μαϊντανό
1 κ.σ. μουστάρδα
½ κ.γ. ρίγανη
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

 

Για τη σάλτσα ντομάτας


500 γρ. ντομάτες, τριμμένες
1 κ.σ. τοματοπελτέ
5 φύλλα βασιλικό
1 κ.γ. ζάχαρη
20ml ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

 

Εκτέλεση

Στο πολυμίξερ ψιλοκόβουμε τις φέτες του τοστ να γίνουν ψίχουλα και συνεχίζουμε πολτοποιώντας το κοτόπουλο σε κιμά.

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια, ζυμώνουμε και πλάθουμε κεφτεδάκια, τα ακουμπάμε σε αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στον φούρνο για 15στους 180ο C.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα ντομάτας και τη μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει, προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και μόλις πάρουν μια βράση σερβίρουμε.

 

Tips:
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και φιλέτο γαλοπούλα.

pointer-b pointer-r pointer-t sc-fb sc-ins sc-lin sc-yt sc-pin