Μους Σοκολάτας bitter με Μυζήθρα Γλυκιά

  • 15
    Λεπτά προετοιμασίας
  • 5
    Μερίδες
  • 2
    Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

375γρ Μυζήθρα Γλυκιά Καλογεράκη

250γρ κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

70γρ άχνη ζάχαρη

50γρ κακάο σκόνη

¼ κουτ. του γλυκού βανίλια (προαιρετικά)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στραγγίζουμε τη μυζήθρα από τυχών υγρά και την τοποθετούμε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη, το κακάο και τη βανίλια και χτυπάμε το μείγμα όσο χρειαστεί προκειμένου να έχουμε μια αφράτη και γυαλιστερή σοκολατένια κρέμα.

Τη διαδικασία αυτή μπορούμε να την κάνουμε και με μπλέντερ χειρός. Ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα σε ένα μπολ και με το ραβδομπλέντερ ξεκινάμε να τα πολτοποιούμε. Σε αυτήν την περίπτωση θα χρειαστούμε λίγο χρόνο παραπάνω.

Όταν η μους είναι έτοιμη, η κρέμα θα έχει μια αφράτη υφή και θα είναι γυαλιστερή, την ισομερίζουμε σε 5 ποτήρια ή μπολάκια.

Βάζουμε τα ποτήρια μας στο ψυγείο καλά σκεπασμένα με μεμβράνη για περίπου 1 με 2 ώρες και στη συνέχεια σερβίρουμε, αφού γαρνίρουμε τη μους με κομμάτια σοκολάτας ή σκόνη κακάο.

Η συγκεκριμένη Σοκολατένια Μους διατηρείται στο ψυγείο καλά σκεπασμένη για 1 ημέρα.

 

Προτάσεις σερβιρίσματος:

Μπορούμε να σερβίρουμε τη Μους με μια ελαφριά σαντιγί χτυπώντας 240γρ κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά μαζί με 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη.

Μπορούμε επίσης, να προσθέσουμε χρώμα και έξτρα γεύση στο γλυκό μας συνδυάζοντάς το με ένα σιρόπι της αρεσκείας μας.

Την απολαμβάνουμε σκέτη γαρνίροντας την μόνο με κομμάτια σοκολάτας ή πασπαλισμένη με κακάο.

Τέλος μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα Trifle. Σπάμε σε ένα ποτήρι τα αγαπημένα μας σοκολατένια μπισκότα και στη συνέχεια καλύπτουμε τα μπισκότα με τη Σοκολατένια Μους. Γαρνίρουμε με κομμάτια σοκολάτας και σερβίρουμε.

pointer-b pointer-r pointer-t sc-fb sc-ins sc-lin sc-yt sc-pin