Χούμους με καρότα και μυζήθρα

  • 20
    Λεπτά προετοιμασίας
  • 4
    Μερίδες
  • 1
    Βαθμός Δυσκολίας

Υλικά

300 γρ. ρεβίθια, βρασμένα
200 γρ. καρότα, βρασμένα
50 γρ. μυζήθρα με υπόξινη γεύση Καλογεράκη
2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
60 γρ. ταχίνι
60
ml ελαιόλαδο
2 κ.σ. μηλόξυδο
50
ml χυμό πορτοκάλι
¾ κ.γ. κύμινο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι


Για το σερβίρισμα
50 γρ. μυζήθρα με υπόξινη γεύση Καλογεράκη
1 κ.σ. κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
Σπόρους ροδιού

 

Εκτέλεση

Στο μπλέντερ πολτοποιούμε τα ρεβίθια, τα καρότα, τα σκόρδα, τον χυμό, το ξύδι και το μισό ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το ταχίνι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κύμινο, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε να πολτοποιούμε μέχρι να έχουμε την επιθυμητή υφή. Δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον κύμινο, αλάτι ή πιπέρι, τέλος ενσωματώνουμε τη μυζήθρα ανακατεύοντας με κουτάλι.

Σερβίρουμε το χούμους προσθέτοντας τη μυζήθρα, τον κόλιανδρο και σπόρους ροδιού.

Tips:

-Επειδή τα βρασμένα καρότα έχουν αρκετά υγρά δεν προσθέτουμε επιπλέον νερό στο χούμους, αν όμως χρειάζεται φροντίζουμε να κρατήσουμε από το νερό που έβρασαν τα ρεβίθια

pointer-b pointer-r pointer-t sc-fb sc-ins sc-lin sc-yt sc-pin