Ριζότο με μανιτάρια και Premium Γραβιέρα με 5 Πιπέρια
-
15Λεπτά προετοιμασίας
-
35Λεπτά μαγειρέματος
-
4Μερίδες
-
1Βαθμός Δυσκολίας
Υλικά
Για το ριζότο
200γρ ρύζι arborio
3 λευκά μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
50ml λευκό κρασί
700ml καυτό ζωμό λαχανικών ή κρέατος
30ml ελαιόλαδο
40γρ βούτυρο
80γρ Premium Γραβιέρα με 5 Πιπέρια Καλογεράκη
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Για τα μανιτάρια
300 γρ. μανιτάρια διάφορα, κομμένα σε φέτες
1 κ.γ. εστραγκόν αποξηραμένο
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
40ml ελαιόλαδο
3 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1 κ.γ. μέλι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το σερβίρισμα
Τριμμένη Premium Γραβιέρα με 5 Πιπέρια Καλογεράκη
Εκτέλεση
Για το ριζότο
Σε ένα ευρύχωρο τηγάνι σοτάρουμε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2’, προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και μόλις γυαλίσει σβήνουμε με το κρασί. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια και το ζωμό στο ρύζι σε μικρές ποσότητες περιμένοντας, κάθε φορά, να «ρουφήξει» τα υγρά και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε όσο αλάτι χρειάζεται και πιπέρι. Όταν το ριζότο είναι έτοιμο αποσύρουμε και προσθέτουμε την Premium Γραβιέρα με 5 Πιπερια Καλογεράκη και το βούτυρο.
Για τα μανιτάρια
Όσο μαγειρεύουμε το ριζότο, σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με το ελαιόλαδο τα μανιτάρια και το σκόρδο για μερικά λεπτά, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, μαγειρεύουμε για 1-2’ και αποσύρουμε.
Σερβίρουμε το ριζότο με μανιτάρια και προσθέτουμε λίγο τριμμένη Premium Γραβιέρα με 5 Πιπέρια Καλογεράκη.
Tips:
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ζωμό μανιταριών