Μοσχαρίσιο φιλέτο με πουρέ σελινόριζας και Ωριμασμένη Γραβιέρα Κρήτης Π.Ο.Π.
-
25Λεπτά προετοιμασίας
-
20Λεπτά μαγειρέματος
-
4Μερίδες
-
1Βαθμός Δυσκολίας
Υλικά
Για το φιλέτο
4 μοσχαρίσια φιλέτα
60ml πετιμέζι
2 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό
2 κ.σ. βούτυρο
Ροζ πιπέρι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Για τον πουρέ
600 γρ. ζεστή σελινόριζα, βρασμένη ή ψητή
200ml γάλα
100 γρ. Γραβιέρα Κρήτης Π.Ο.Π. Ωριμασμένη Καλογεράκη
100 γρ. βούτυρο
¼ κ.γ. λευκό πιπέρι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Για το σερβίρισμα
Δενδρολίβανο
Ροζ πιπέρι
Σπόρους ροδιού
Εκτέλεση
Ο πουρές
Βάζουμε το γάλα να πάρει μια βράση και πολτοποιούμε στο μπλέντερ μαζί με τη σελινόριζα μέχρι να έχει βελούδινη υφή, προσθέτουμε αλάτι, τα πιπέρια, το βούτυρο και την Ωριμασμένη Γραβιέρα Κρήτης Π.Ο.Π. Καλογεράκη τριμμένη.
Κρατάμε τον πουρέ ζεστό μέχρι να σερβίρουμε.
Τα φιλέτα
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα ψήνουμε σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι για 2’από κάθε πλευρά, τα αφαιρούμε και τα κρατάμε ζεστά. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το πετιμέζι, το βαλσαμικό ξύδι, το ροζ πιπέρι και το βούτυρο, μόλις δέσει η σάλτσα αποσύρουμε.
Σερβίρουμε σε κάθε πιάτο πουρέ σελινόριζας, προσθέτουμε τα φιλέτα και περιχύνουμε με σάλτσα.
Tips: Εκτός από πετιμέζι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χυμό ροδιού και ένα κ.γ. μέλι ή κόκκινο γλυκό κρασί