Μακαρονόπιτα με Παραδοσιακά Κρητικό Τυρί

  • 10
    Λεπτά προετοιμασίας
  • 40
    Λεπτά μαγειρέματος
  • 4
    Μερίδες
  • 1
    Βαθμός Δυσκολίας

Υλικά
6 φύλλα κρούστας
250 γρ. πέννες, βρασμένες
500 γρ. Παραδοσιακά Κρητικό Τυρί Καλογεράκη
4 αυγά
500
ml. γάλα
2 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
1 κ.σ. αλεύρι
20
ml ελαιόλαδο
½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα, τα αυγά, το αλεύρι, το μοσχοκάρυδο, προσθέτουμε τα ζυμαρικά, το Παραδοσιακά Κρητικό Τυρί Καλογεράκη θρυμματισμένο, αλάτι και πιπέρι.

Σε ένα ταψί 38-40 εκ. στρώνουμε τα φύλλα, λαδώνοντάς τα κάθε φορά, προσθέτουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε και γυρίζουμε τα φύλλα προς τα μέσα κάνοντας ένα μικρό κόθρο.

Ψήνουμε την μακαρονόπιτα για 45-50’ στους 180ο C και σερβίρουμε.

Tips:
-Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φύλλο σφολιάτας ή χωριάτικο

pointer-b pointer-r pointer-t sc-fb sc-ins sc-lin sc-yt sc-pin