Κανταΐφι γεμιστό με Γλυκιά Μυζήθρα και γλυκό του κουταλιού

  • 20
    Λεπτά προετοιμασίας
  • 40
    Λεπτά μαγειρέματος
  • 10
    Μερίδες
  • 2
    Βαθμός Δυσκολίας

Υλικά


250 g φύλλο για κανταΐφι
150 g βούτυρο
Φυστίκι Αιγίνης

Για τη γέμιση
250 g Γλυκιά Μυζήθρα ή Μυζηθρουλά-κη Καλογεράκη
150 g γλυκό πορτοκάλι ή κυδώνι
2-3 κρυσταλλάκια μαστίχα κοπανισμένη
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
1 κάψουλα βανίλιας

 

Συνταγή από: Funky Cook funky cook

 

 

Εκτέλεση

 

Θρυμματίζουμε τη μυζήθρα και την αναμιγνύουμε με τα αρωματικά και το γλυκό πορτοκάλι ψιλοκομμένο.

Πλάθουμε την μυζήθρα σε 10 μικρά ρολάκια των 25 g και τα αφήνουμε στην άκρη για να γεμίσουμε στην πορεία τα κανταΐφια.

«Ξάνουμε» το κανταΐφι για να αφρατέψει και το χωρίζουμε σε 10 ισόποσα κομμάτια. Σκεπάζουμε με υγρή πετσέτα για να μην ξεραθεί το φύλλο.

Παίρνουμε κάθε κομμάτι και προσθέτουμε τη γέμιση κατά μήκος. Τυλίγουμε σε ρολό με ανάλαφρες-γρήγορες κινήσεις και τα τοποθετούμε σε καλά βουτυρωμένο ταψί αφήνοντας κενό μεταξύ τους.

Ραντίζουμε τα κανταΐφια με το βούτυρο, το οποίο έχουμε ζεστάνει καλά.

Στη συνέχεια, ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40-45 λεπτά στους 175 C.

Όσο ψήνουμε τα κανταϊφάκια, ζεσταίνουμε το σιρόπι που μας έχει μείνει από το γλυκό του κουταλιού.

Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο, τα σιροπιάζουμε κουταλιά-κουταλιά με το ζεστό σιρόπι. Τέλος, γαρνίρουμε με τριμμένο φιστίκι.

Τα αφήνουμε τουλάχιστον 2-3 ώρες να «ξεκουραστούν» και να απορροφήσουν το σιρόπι. Τώρα είναι έτοιμα για απόλαυση!


Tips:

  • Τα κανταΐφια δεν χρειάζεται να είναι πολύ σιροπιασμένα, αν όμως τα θέλουμε περισσότερο, προσθέτουμε επιπλέον αραιωμένο μέλι.

 
pointer-b pointer-r pointer-t sc-fb sc-ins sc-lin sc-yt sc-pin